PROJECTEN

Wild Port of Europe – 2021

Wild Port of Europe – De Nieuwe Wildernis 2.0 wordt een gedramatiseerde documentaire over de spectaculaire rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het grootste en drukste transport- en industriegebied van Europa: de havens en industrie in Port of Rotterdam en Port of Moerdijk. Op de snijlijn tussen ogenschijnlijke tegenpolen – industrie en natuur – evolueert de klassieke cycle of life hier tot de ‘Re-cycle’ of life. Deze ontwikkeling wordt in beeld gebracht vanuit het perspectief van de dieren die in dit gebied leven. De film is een co-productie van EMS FILMS en Veldkijker.

DE WILDE STAD – 2018

Abatutu’s Wild Amsterdam

De Wilde Stad schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda.

EMS FILMS werkt, weer onder regie van Mark Verkerk, aan het derde deel in de trilogie over de Nederlandse natuur. Na een klassieke vier seizoenen cycle of life film en een episch verhaal over dynamische natuur in ons land is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen.

De stijl van de film is dynamisch vanuit het oogpunt van de dieren, de mensen en de stad zijn het ‘decor’. In de vorm van een mozaïek-film waarbij meerdere verhalen binnen de stad spelen aan de hand van 1 of meerder karakters (dieren) die elkaar terloops of direct raken. Locatie is zoveel mogelijk de binnenstad van Amsterdam met uitstapjes naar het havengebied, IJburg, de Zuid-as of een uitstapje naar het Arnhemse moerriool als ondergronds filmset.

DWS 01
DWS 02
DWS 03
DWS 04
DWS 05
DWS 06

THIS IS HOLLAND – 2017

EEN 5D FLIGHT EXPERIENCE NAAST DE ADAM TOWER IN AMSTERDAM

EMS FILMS heeft de film geproduceerd voor de This is Holland attractie

THIS IS HOLLAND gebruikt de nieuwste technologie om je het gevoel te geven dat je vliegt. Met adembenemende filmbeelden die geprojecteerd worden op een enorm bolvormig scherm én aanvullende special effects, ontdek je Nederland op een spectaculaire wijze! Met 40 personen tegelijk hang je in het bolvormige scherm, terwijl je je handen en voeten vrij kan laten bungelen. De 9-minuten durende Flight Experience neemt je mee op avontuur over 22 authentieke locaties van Nederland en biedt je een uniek perspectief vanuit de lucht.

Je stoel beweegt mee met de film die je 9 minuten lang meeneemt op een adembenemende reis langs vele mooie plekken van ons land. Met special effects als wind, mist en geuren, lijkt het echt alsof je door de lucht zweeft, dijken overstijgt en stormen trotseert.

Vanuit de lucht vlieg je rakelings langs de wereldberoemde Zaanse Schans, de Deltawerken en bijzondere UNESCO Werelderfgoederen. De makers van ‘De Nieuwe Wildernis’ hebben in opdracht van THIS IS HOLLAND de meest unieke beelden van Nederland verzameld. Met een speciale camera, bevestigd onder aan een helikopter, brachten ze de meest bijzondere locaties in beeld.

www.thisisholland.com

Schermafbeelding 2018 10 26 Om 18.25.41
Schermafbeelding 2018 10 26 Om 18.25.53
Schermafbeelding 2018 10 26 Om 18.27.37
Schermafbeelding 2018 10 26 Om 18.27.21
Schermafbeelding 2018 10 26 Om 18.28.02
Schermafbeelding 2018 10 26 Om 18.26.11

HOLLAND – 2015

NATUUR IN DE DELTA

Holland, Natuur in de Delta is een (her)ontdekking van Nederland. Een ode aan onze rivieren en kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen, in alle kracht, raadselen en schoonheid. Na het overweldigende succes van De Nieuwe Wildernis komen de makers van de film nu met het spectaculaire tweede deel dat wordt verteld door Bram van der Vlugt en Carice van Houten.

Het is een film die ons als nooit tevoren de dynamiek en de veerkracht van het land waarin wij leven zal tonen. De film Holland zal fascineren door de hoogste kwaliteit natuurfotografie en gebruik maken van de modernste technieken. Het verhaal van de natuurfilm wordt verteld vanuit een cultuur-historische context en gezien vanuit het perspectief van hoofdpersonages als de zeearend, bever, haas, pimpernelblauwtje en stekelbaars. Camera- en geluidsmensen uit binnen- en buitenland, van zeer ervaren tot aanstormend talent zullen Holland, net als De Nieuwe Wildernis doen uitblinken door de hoogste kwaliteit van beeld.

De zeearend strijkt neer in een hoge boom aan de rivier. Hier stroomt de bron van leven voor alles dat de zeearend kent. Maar hij herkent haar nauwelijks want hij is hier al honderden jaren niet meer geweest; alles is nu anders.

Het verhaal van de film is een herontdekking van Nederland. Internationaal een showcase van de Nederlandse identiteit: natuurmakers en watermanagers.

HNIDD 02
HNIDD 01
HNIDD 05
HNIDD 03
HNIDD 04
HNIDD 06

“Sir David Attenborough zou er jaloers op kunnen zijn. Geweldige natuurfilm, ik zeg het écht met nadruk. Minitieus, door een ringetje te halen.”

– Matthijs van Nieuwkerk over De Wilde Stad – De Wereld Draait Door –

De Nieuwe Wildernis – 2013

Grote Natuur in een Klein Land

In één van ‘s werelds dichtst bevolkte landen heeft zich een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure: de Oostvaardersplassen. Hier bepaalt de natuur het ritme. Twee jaar lang volgde een aantal filmteams de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden van Europa. EMS FILMS heeft als eerst exclusief toestemming gekregen om alle seizoenen in de Oostvaardersplassen in beeld te brengen. Het resultaat is een natuurfilm zoals die nog nooit eerder in Nederland is gemaakt.

De expressieve konikpaarden werpen hun veulens tussen de kalveren van de majestueuze edelherten en heckrunderen. Een overvloed aan nieuw leven probeert met spectaculaire gevechten nieuwe territoria te veroveren. Het is een plek die in de lente en zomer een paradijs vormt, maar in de winter een grimmig landschap. Er is minder voedsel waardoor de bewoners van de graslanden en moerassen keuzes moeten maken die van levensbelang zijn. De Nieuwe Wildernis is een natuurspektakel voor het hele gezin. De ‘circle of life’ of ‘kringloop van het leven’ in de Oostvaardersplassen wordt schitterend in beeld gebracht. Soms aangrijpend maar ook humoristisch en vertederend.

DNW 03
DNW 02
DNW 06
DNW 05
DNW 01
DNW 04