PROJECTEN

WOW! – 2026

Dutch Cariben Uncovered

De bioscoopfilm Wow! laat de onwaarschijnlijke schoonheid, de wonderbaarlijke ecosystemen, de kwetsbaarheid en de veerkracht van de natuur op en rond de zes Caribische eilanden van het Koninkrijk zien; Aruba, Curaçao, Bonaire, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. We nemen je mee op reis naar tropische regenwouden, actieve vulkanen, spelende dolfijnen, statige flamingo’s, steile kliffen, onbeschrijfelijk mooie koralen en unieke flora en fauna. Laat je meevoeren in verwondering, inspiratie en verbinding tussen mens en natuur. Dan is de conclusie dat er maar 1 woord past op deze film; Wow! De film is een co-productie van 360 of Innovation en EMS FILMS

De Wilde Noordzee – 2024

Ons grootste natuurreservaat op het grote doek

Wij Nederlanders denken dat we elke vierkante centimeter van ons land kennen, terwijl we onze grootste wildernis, de Noordzee, nauwelijks hebben gezien. Dat gaat nu veranderen. De vele geheimen van de Noordzee worden onthult in een spectaculaire natuurfilm. De Noordzee is één van de drukste scheepvaartroutes ter wereld. Er wordt intensief gevist en is hét podium voor een enorme energietransitie. Maar bovenal is de Noordzee ons grootste natuurreservaat! Met een fascinerende, onontdekte onderwaterwereld en een verrassende rijkdom aan zeeleven, die op indrukwekkende wijze gedeeld gaat worden met het grote publiek. De Wilde Noordzee is een coproductie van Dutch Maritime Productions en EMS FILMS.

Onder Het Maaiveld – 2023

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. De film vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groepje stedelingen die op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, aan de slag gaan met het realiseren van een droom. Werkend in de tuin vangen ze slechts een glimp op van deze verborgen wereld. Het blijft lastig om er volledig in door te dringen. Terwijl je met je handen in de grond zit kom je tot nieuwe inzichten en met de geur van verse aarde in je neus begin je te beseffen dat er onder je voeten misschien nog wel meer tuin is dan daarboven. Sterker nog: zonder dat wemelende leven onder het maaiveld zou het bovengrondse leven helemaal niet bestaan.

De Schooltuin – 2020

een jaar rond met je handen in de grond

De schooltuin, een jaar rond met je handen in de grond. Van de makers van De Wilde Stad.

Een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. Schooltuinen staan voor aanstekelijk plezier, zelf doen, beleven en ontdekken.

De kijker volgt de ‘çycle of  life’ van het seizoen; de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten.

Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen maar ook de teleurstelling als iets mislukt of een konijntje ervandoor gaat met hun worteltjes. Niet alleen voor de mens maar ook voor de dieren is de schooltuin een aantrekkelijke plek in de stad. Van de bladluizen, bijen, vlinders, kikkers, koolmezen, ringslangen naar de vos die als het hek ’s avonds dicht gaat op pad gaat….

Een film van Mark Verkerk en Ignas van Schaick

Wild Port of Europe – 2022

Wild Port of Europe is een gedramatiseerde documentaire over de spectaculaire rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het grootste en drukste transport- en industriegebied van Europa: de havens en industrie in Port of Rotterdam en Port of Moerdijk. Op de snijlijn tussen ogenschijnlijke tegenpolen – industrie en natuur – evolueert de klassieke cycle of life hier tot de ‘Re-cycle’ of life. Deze ontwikkeling wordt in beeld gebracht vanuit het perspectief van de dieren die in dit gebied leven. De film is een co-productie met Veldkijker Films

DE WILDE STAD – 2018

Abatutu’s Wild Amsterdam

De Wilde Stad schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda.

EMS FILMS werkt, weer onder regie van Mark Verkerk, aan het derde deel in de trilogie over de Nederlandse natuur. Na een klassieke vier seizoenen cycle of life film en een episch verhaal over dynamische natuur in ons land is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen.

THIS IS HOLLAND – 2017

EEN 5D FLIGHT EXPERIENCE NAAST DE ADAM TOWER IN AMSTERDAM

EMS FILMS heeft de film geproduceerd voor de This is Holland attractie

THIS IS HOLLAND gebruikt de nieuwste technologie om je het gevoel te geven dat je vliegt. Met adembenemende filmbeelden die geprojecteerd worden op een enorm bolvormig scherm én aanvullende special effects, ontdek je Nederland op een spectaculaire wijze! Met 40 personen tegelijk hang je in het bolvormige scherm, terwijl je je handen en voeten vrij kan laten bungelen. De 9-minuten durende Flight Experience neemt je mee op avontuur over 22 authentieke locaties van Nederland en biedt je een uniek perspectief vanuit de lucht.

Je stoel beweegt mee met de film die je 9 minuten lang meeneemt op een adembenemende reis langs vele mooie plekken van ons land. Met special effects als wind, mist en geuren, lijkt het echt alsof je door de lucht zweeft, dijken overstijgt en stormen trotseert.

Vanuit de lucht vlieg je rakelings langs de wereldberoemde Zaanse Schans, de Deltawerken en bijzondere UNESCO Werelderfgoederen. De makers van ‘De Nieuwe Wildernis’ hebben in opdracht van THIS IS HOLLAND de meest unieke beelden van Nederland verzameld. Met een speciale camera, bevestigd onder aan een helikopter, brachten ze de meest bijzondere locaties in beeld.

www.thisisholland.com

Schermafbeelding 2018 10 26 Om 18.26.11
Schermafbeelding 2018 10 26 Om 18.25.53
Schermafbeelding 2018 10 26 Om 18.25.41
Schermafbeelding 2018 10 26 Om 18.27.21
Schermafbeelding 2018 10 26 Om 18.28.02
Schermafbeelding 2018 10 26 Om 18.27.37

“Sir David Attenborough zou er jaloers op kunnen zijn. Geweldige natuurfilm, ik zeg het écht met nadruk. Minitieus, door een ringetje te halen.”

– Matthijs van Nieuwkerk over De Wilde Stad – De Wereld Draait Door –

HOLLAND – 2015

NATUUR IN DE DELTA

Holland, Natuur in de Delta is een (her)ontdekking van Nederland. Een ode aan onze rivieren en kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen, in alle kracht, raadselen en schoonheid. Na het overweldigende succes van De Nieuwe Wildernis komen de makers van de film nu met het spectaculaire tweede deel dat wordt verteld door Bram van der Vlugt en Carice van Houten.

Het is een film die ons als nooit tevoren de dynamiek en de veerkracht van het land waarin wij leven zal tonen. De film Holland zal fascineren door de hoogste kwaliteit natuurfotografie en gebruik maken van de modernste technieken. Het verhaal van de natuurfilm wordt verteld vanuit een cultuur-historische context en gezien vanuit het perspectief van hoofdpersonages als de zeearend, bever, haas, pimpernelblauwtje en stekelbaars. Camera- en geluidsmensen uit binnen- en buitenland, van zeer ervaren tot aanstormend talent zullen Holland, net als De Nieuwe Wildernis doen uitblinken door de hoogste kwaliteit van beeld.

Het verhaal van de film is een herontdekking van Nederland. Internationaal een showcase van de Nederlandse identiteit: natuurmakers en watermanagers.

HNIDD 04
HNIDD 03
HNIDD 05
HNIDD 02
HNIDD 06
HNIDD 01

De Nieuwe Wildernis – 2013

Grote Natuur in een Klein Land

In één van ‘s werelds dichtst bevolkte landen heeft zich een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure: de Oostvaardersplassen. Hier bepaalt de natuur het ritme. Twee jaar lang volgde een aantal filmteams de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden van Europa. EMS FILMS heeft als eerst exclusief toestemming gekregen om alle seizoenen in de Oostvaardersplassen in beeld te brengen. Het resultaat is een natuurfilm zoals die nog nooit eerder in Nederland is gemaakt.

De expressieve konikpaarden werpen hun veulens tussen de kalveren van de majestueuze edelherten en heckrunderen. Een overvloed aan nieuw leven probeert met spectaculaire gevechten nieuwe territoria te veroveren. Het is een plek die in de lente en zomer een paradijs vormt, maar in de winter een grimmig landschap. Er is minder voedsel waardoor de bewoners van de graslanden en moerassen keuzes moeten maken die van levensbelang zijn. De Nieuwe Wildernis is een natuurspektakel voor het hele gezin. De ‘circle of life’ of ‘kringloop van het leven’ in de Oostvaardersplassen wordt schitterend in beeld gebracht. Soms aangrijpend maar ook humoristisch en vertederend.