OVER ONS

EMS FILMS

De afgelopen 25 jaar heeft EMS FILMS internationaal bekroonde documentaires voor bioscoopvertoning, televisie-uitzending en museumgebruik geproduceerd. Films en series zoals De Nieuwe Wildernis, Holland – Natuur in de Delta, De Wilde Stad, Buddha’s Lost Children, Eindeloos Bewustzijn, Skybound, Camera’s voor de onzichtbaren en Himalaya Alert vinden een loyaal publiek over de hele wereld, en blijven die ook vinden.

EMS FILMS bundelt zijn creatieve en distributieve know-how met de talenten van een breed scala aan (inter)nationale partners voor het ontwikkelen en produceren van projecten, variërend van web clips, tv-series, educatieve modules tot hoogwaardige bioscoopproducties. Onze films worden vertoond op honderden wereldwijde festivals en omroepen waaronder de RTL, VARA, ARTE, France Television, ZDF, The Discovery Channel en National Geographic.

ONZE VISIE

De films die ons fascineren en prikkelen zijn diegenen die met respect, kwaliteit en zorg gemaakt zijn. Zij zullen voortdurende transities binnen de mediawereld overleven, omdat het wereldwijde publiek reageert op de kracht van het verhaal…

ONZE MISSIE

Het is onze missie uit te blinken, door ons publiek ‘met liefde voor het vak’ gemaakte films te leveren, en onze klanten, het publiek en onszelf met respect te behandelen. Dit levert werk op dat de tand des tijds doorstaat.

“Drugsverslaafden doen vaak dingen die moeilijk te vergeven zijn. Alleen een gestoorde monnik als ik kan het ze vergeven.”

– Buddha’s Lost Children –

Mark Verkerk heeft al ruim 30 jaar ervaring op het gebied van regie, camera, montage en scenario’s. Zijn passie voor documentairefilms is door de jaren heen altijd erg groot geweest.Mark Verkerk is geboren in Nairobi in Kenia. Hij studeerde aan de London International Film School en ging in 1980 bij de Australische omroep ABC in Sydney aan de slag als film editor. Twee jaar later startte hij als freelance film editor en regisseur bij EMS FILMS. Sindsdien (1990) is Mark key-partner binnen de teams die werkzaam zijn voor EMS FILMS.

In de afgelopen jaren heeft hij voor EMS FILMS een reeks bekroonde documentaires voor (inter)nationale omroepen, zoals RTL, Publiek Omroep, National Geographic, Discovery, ARTE en ZDF, geschreven en geregisseerd. De film ‘Buddha’s Lost Children’ (2006) was zijn eerste bioscoopfilm. Deze werd in 2007 voorgedragen als Nederlandse inzending voor de beroemde Oscars. Als regisseur is Mark in de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor de bioscoopfilms De Nieuwe Wildernis en Holland, natuur in de delta.

Ignas van Schaick is sinds 2011 werkzaam voor EMS FILMS. Bij De Nieuwe Wildernis als uitvoerend producent, bij de opvolgende natuurfilms Holland, natuur in de delta en De Wilde Stad als producent. Daarnaast is hij bij deze producties verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het educatieve materiaal, de marketing, sponsoring en partnerships.

Naast de reeks van succesvolle natuurfilms, met een Gouden Kalf voor regisseur Mark Verkerk voor De Nieuwe Wildernis en een Gouden Film status voor de andere producties, heeft hij ook gewerkt aan de film voor de flight experienc,e This is Holland, die in 2017 in Amsterdam is geopend en inmiddels al de 100.000 bezoekers heeft gehaald.

Hij begon zijn carrière in de boekenbranche bij Boekhandel Scheltema, later werkzaam als uitgever bij de Staatsuitgeverij en inmiddels al meer dan 25 jaar actief in de mediawereld. Ignas van Schaick heeft veel ervaring in de ontwikkeling van crossmediale concepten en e-commerce, onder andere voor boeken, magazines, verzamelwerken, dvd’s, games, evenementen en digitale media. In Nederland is hij een aantal jaar verantwoordelijk geweest voor de home-entertainment exploitatie van merken als BBC en Discovery Channel en later als uitgever bij National Geographic en het wetenschaps- tijdschrift Quest. Daar was hij verantwoordelijk voor de verbreding en lokalisering van het merk door de ontwikkeling van brand extensions. Als producent en co-owner van EMS FILMS nu in voorbereiding van twee nieuwe bioscoopproducties die in 2019 (Het Grote Dierenavontuur) en 2021 (De Nieuwe Wildernis 2/De Wilde haven) zullen uitkomen.