OVER ONS

EMS FILMS

De afgelopen 30 jaar heeft EMS FILMS internationaal bekroonde documentaires voor bioscoopvertoning, televisie-uitzending en museumgebruik geproduceerd. Films en series zoals De Nieuwe Wildernis, Holland – Natuur in de Delta, This is Holland, De Wilde Stad, De Schooltuin en Onder het Maaiveld, vinden een loyaal publiek over de hele wereld, en blijven die ook vinden.

EMS FILMS bundelt zijn creatieve en distributieve know-how met de talenten van een breed scala aan (inter)nationale partners voor het ontwikkelen en produceren van projecten, variërend van web clips, tv-series, educatieve modules tot hoogwaardige bioscoopproducties. Onze films worden vertoond op honderden wereldwijde festivals en omroepen waaronder Netflix, Amazon prime, Disney+, RTL, BNNVARA, ARTE, France Television, ZDF, The Discovery Channel en National Geographic.

ONZE VISIE

De films die ons fascineren en prikkelen zijn diegenen die met respect, kwaliteit en zorg gemaakt zijn. Zij zullen voortdurende transities binnen de mediawereld overleven, omdat het wereldwijde publiek reageert op de kracht van het verhaal…

ONZE MISSIE

Het is onze missie uit te blinken, door ons publiek ‘met liefde voor het vak’ gemaakte films te leveren, en onze klanten, het publiek en onszelf met respect te behandelen. Dit levert werk op dat de tand des tijds doorstaat.

“Het is tijd dat we de bodem op waarde gaan schatten, want een rijk bodemleven is essentieel voor haar natuurlijke functies en een toekomstbestendige ondergrond.”

– Casper Verwer IUCN NL over Onder het Maaiveld –

Mark Verkerk heeft al ruim 30 jaar ervaring op het gebied van regie, camera, montage en scenario’s. Zijn passie voor documentairefilms is door de jaren heen altijd erg groot geweest.Mark Verkerk is geboren in Nairobi in Kenia. Hij studeerde aan de London International Film School en ging in 1980 bij de Australische omroep ABC in Sydney aan de slag als film editor. Twee jaar later startte hij als freelance film editor en regisseur bij EMS FILMS. Sindsdien (1990) is Mark key-partner binnen de teams die werkzaam zijn voor EMS FILMS.

In de afgelopen jaren heeft hij voor EMS FILMS een reeks bekroonde documentaires voor (inter)nationale omroepen, zoals RTL, Publiek Omroep, National Geographic, Discovery, ARTE en ZDF, geschreven en geregisseerd. De film ‘Buddha’s Lost Children’ (2006) was zijn eerste bioscoopfilm. Deze werd in 2007 voorgedragen als Nederlandse inzending voor de beroemde Oscars. Als regisseur is Mark in de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor de bioscoopfilms De Nieuwe Wildernis en Holland, natuur in de delta.

Ignas van Schaick is sinds 2011 werkzaam voor EMS FILMS. Bij De Nieuwe Wildernis als uitvoerend producent, bij de opvolgende natuurfilms Holland, natuur in de delta en De Wilde Stad als producent. Daarnaast is hij bij deze producties verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het educatieve materiaal, de marketing, sponsoring en partnerships.

Naast de reeks van succesvolle natuurfilms, met een Gouden Kalf voor regisseur Mark Verkerk voor De Nieuwe Wildernis en een Gouden Film status voor de andere producties, heeft hij ook gewerkt aan de film voor de flight experienc,e This is Holland, die in 2017 in Amsterdam is geopend en inmiddels al 1,5 miljoen bezoekers heeft gehaald.

Hij begon zijn carrière in de boekenbranche bij Boekhandel Scheltema, later werkzaam als uitgever bij de Staatsuitgeverij en inmiddels al meer dan 25 jaar actief in de mediawereld. Ignas van Schaick heeft veel ervaring in de ontwikkeling van crossmediale concepten en e-commerce, onder andere voor boeken, magazines, verzamelwerken, dvd’s, games, evenementen en digitale media. In Nederland is hij een aantal jaar verantwoordelijk geweest voor de home-entertainment exploitatie van merken als BBC en Discovery Channel en later als uitgever bij National Geographic en het wetenschaps- tijdschrift Quest. Daar was hij verantwoordelijk voor de verbreding en lokalisering van het merk door de ontwikkeling van brand extensions. Als producent en co-owner van EMS FILMS brengt hij samen met Mark Verkerk wereldwijd succesvolle natuurfilms uit als De Wilde Stad, De Schooltuin en Onder het Maaiveld. In coproductie met Veldkijker Films Wild Port of Europe en in co-productie met Dutch Maritime Productions komt in 2024 De Wilde Noordzee uit.

Sam Reitsma – editor en cameraman
Sam heeft van jongs af aan al een gedreven passie voor natuur en film – fotografie. In de studie ‘Toegepaste Biologie’ bood de gelegenheid zich aan om deze passies te combineren; iets wat hij direct met beide handen heeft aangegrepen. Eén van zijn stages heeft hij bij EMS Films gelopen, waar hij onder andere heeft meegewerkt aan ‘De Schooltuin’. Die samenwerking beviel zo goed, dat hij als vanzelfsprekend is betrokken bij de nieuwe projecten van EMS FILMS zoals Onder het Maaiveld en De Wilde Noordzee.